RAMAZAN PİLAVI TARİFİ
Malzemeler :
- 1 Çay bardağı Antep Fıstığı
- 1 Çay bardağı Çiğ Badem
- 200 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2 Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Çay kaşığı Tuz
Hazırlanışı :
Pirinçleri tereyağında 3 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu verip 20 dakika pişirin. Diğer bir taraftan fıstıklar ve çiğ bademi küçük bir tavada kavurup bir kenara alın. Tavaya rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuzu etlerini koyup kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem ve fıstıkları pilavın içine ekleyip karıştırın. Üzerine pişirdiğiniz etleri yerleştirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder