PÜRELİ RULO KÖFTE TARİFİ
Malzemeler :
500 gram dana kaburga kıyma
1 orta boy soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 kaşık galeta unu
1 yumurta
Püre için;
5-6 adet orta boy patates
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 fiske karabiber
2 kalın havuç
Sosu için;
3 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
Yapılışı :
1- Kıymayı yoğurma kabına alın. İçine ayıklanıp yıkanarak ince kıyılmış soğanı, maydanozu, 1 adet yumurtayı, tuz ve karabiber ile galeta ununu koyarak iyice yoğurun.
2- Köfte harcınız iyice özleşince masaya alın ve merdane ile 1 parmak kalınlığa gelinceye kadar inceltin.
3- Önceden yıkayarak haşladığınız patateslerin kabuklarını soyun ve çatalla iyice ezin. İçine yumurtayı kırın, biraz tuz ve karabiber koyarak özleştirin.
5- Merdane ile incelttiğiniz kıyma harcının üzerine patatesi 1 cm kalınlığında yayın. Yine önceden kazıyarak yıkadığınız ve haşladığınız bütün havuçların kalınca kısımlarını kıyma harcının ortasına yerleştirin.
6- Masaya yayılmış üzeri malzemelerle bezenmiş kıymayı rulo şeklinde sarın ve rulonun heryanına fırça yardımı ile zeytinyağ sürün, 2 kat yağlı fırın kağıdına sarın, 230 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
7- Sosu için de domatesleri yıkayak ortadan kesin ve rendeleyin. Sos tavasına alın, üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve 2 diş ezilmiş sarımsağı da ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
8- Rulo köftenizi dilimleyek servis yapın, üzerine hazırladığınız domates sosundan 1-2 yemek kaşığı koyarak servis yapın.
Sıcak olarak , yanında arzu ettiğiniz bir pilav çeşidi ile afiyetle tüketin
Not: Köfte harcınızı önceden hazırlayıp dolapta dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır. Eğer dolaba girecekse, fırına girmeden önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder