PRATİK İSLİM KEBABI TARİFİ

PRATİK İSLİM KEBABI TARİFİ

Malzemeler :
- 3 Adet Çarliston Biber
- 3 Adet Domates
- 1 Kg Patlıcan
Köftesi İçin - 4 Yemek kaşığı Galeta Unu
- 1 Çay kaşığı Kimyon
- Yarım Kg Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, Tuz

Sosu İçin :
- 5 Adet Domates
- Yarım Su bardağı Et Suyu
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Tuz

Kızartmak İçin :
- Kararında Zeytinyağı

Hazırlanışı  :
Sos için; tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın.Rendelenmiş domatesleri , tuz , pulbiber ve ½ bardak etsuyunu ilave ederek kaynamaya bırakın.Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.Patlıcanları ince dilimler halinde kesin.Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletin.Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın.Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzdürün.Köfte harcı için kıymayı rende soğan ve sarımsağı tuz,karabiber ve kimyonu,yumurtayı,galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Hafif yağladığınız cam bir kaba koyup 200 derecede yaklaşık 1/2 saat pişirin.Köfteler piştikten sonar İki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgaha koyup ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın.Birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla sabitleyin.Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra cam fırın kabınıza dizin.Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.Arzu ederseniz üstüne 1\'er dilim kaşar peyniride ilave edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder