EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ  TARİFİ

Malzeme (1 büyük pide için):
4 su bardağı un (tercihen köy unu, tam buğday unu)
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kaya tuzu
¼ paket yaş maya veya 1 çay kaşığı kuru maya


Üstüne:
1 tatlı kaşığı yoğurt
1’er yemek kaşığı susam ve çörekotu



Tarif :
Unu geniş bir kabın içine koyup ortasını havuz biçiminde açın.
Diğer malzemeleri ortadaki havuza koyup yavaş yavaş parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın.
Tüm malzeme karıştıktan sonra 6-7 dakika kadar kuvvetlice yoğurun. Pide hamuru cıvık olur, ele yapışır ama daha fazla un ilave etmeyin.
Ilık bir yerde hamuru 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu süre içinde iki katına çıkmış olacak.
35 santim çapında geniş bir tepsiye bolca buğday kepeği (veya mısır unu) serpiştirin.
Fırınınızı 210 (turbo 190) derecede ısıtın.
Dinlenmiş hamuru, tepsiye yerleştirip ıslak ellerinizle tepsi büyüklüğü boyunca yayın.
Yoğurdu 1 yemek kaşığı su ile sulandırıp üzerine sürün. Susam ve çörekotunu serpiştirin.
Ilık bir yerde 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak fırının orta rafında 20 dakika fırınlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder