ETLİ PATATES TARİFİ

ETLİ PATATES TARİFİ

Malzemeler :
6 adet patates
250 gr. dana kuşbaşı
kekik, karabiber tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ

Tarif :
Patatesleri küp küp doğrayın ve kızdırdığınız yağda kızartın.
Etleri 2 bardak su içerisinde pişirin ve et suyu elde edin.
Sarımsakları ince ince doğrayın. Bir tencerede kızdırdığınız yapda 1 dakika kadar kavurun. Patates ve etleri ekleyin. Sıcak olan et suyunu üzerine dökün. (Eğer et suyu malzemenin üstünü kapatmazsa, ılık su ile takviye edin. )
Suyu kıvamlı bir hale gelinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kısık ateşte üstü kapalı olarak pişirin.
Yanında pirinç pilavı ile sıcak olarak servis ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder