ETLİ BAMYA YEMEĞİ TARİFİ

ETLİ BAMYA YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kilo kuşbaşı et
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 domates
1 baş soğan
200 gram kurutulmuş bamya
Yeteri kadar tuz

Yapılışı:
Bamyaları 2 saat önceden ılık suyla ıslatalım.Diğer tarafta ince doğranmış soğanı, yağ ve etleri hızlı hızlı çevirerek 1-2 dakika hafifçe kavuralım.Üzerine rendelenmiş domatesleri ilave edelim.1-2 dakika daha çevirip, 20 dakika kadar pişirelim.Üzerine ıslatılmış, yıkanmış bamyaları ilave edelim.Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.Bamyalar ve et yumuşayana kadar (yarım saat kadar) pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder