AZERBAYCAN PİLAVI TARİFİ

AZERBAYCAN PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:
3 Su Bardağı Pirinç
3 Su Bardağı Su
2 Çorba kaşığı Sıvıyağ
150 Gram İç Bakla
200 Gram Bezelye (Konserve)
1 Çorba kaşığı Sıvıyağ
Yarım Demet Dereotu
Yeteri kadar Tuz



Yapılışı:
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin.
Bol suyla yıkayıp süzün.
İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
Bezelyenin suyunu süzün.
Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun.
Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın.
Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin.
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder