ZÜLBİYE TATLISI TARİFİ

ZÜLBİYE TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

1 Su B. Süt
1 Su B. Su
3 Su B. Un
2 Çorba K. İrmik
1 Çay B. Zeytinyağı
2 Yumurta

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Şerbeti İçin:

4 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Üzeri İçin:
1 Çay B. Toz Şeker
1 Kase Ceviz

Yapılışı :

Süt ve suyu tencereye koyuyoruz. Un ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Orta ateşte pişirdiğimiz karışıma 2 yumurta ekleyip iyice karıştırıyoruz. Koyu bir kıvama gelene kadar pişirdikten sonra altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra irmiği katıp elimizle yoğuruyoruz. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp rulo yapıyoruz. Düğüm şeklinde bir ucu diğer tarafa doluyoruz. Kzgın yağda kızartıyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu pişiriyoruz. Şerbeti geniş bir kaba alıyoruz. Kızarmış tatlımızı şerbetin içine sokup 2-3 dakika bekletiyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Üzerine toz şeker ve ceviz serpip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN....

0 yorum:

Yorum Gönder