SORPA ÇORBASI TARİFİ

SORPA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

1 kilo kuzu gerdan
1 kilo yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 bağ taze soğan
1 bağ taze nane


Sosu için:
3 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı 


Yapılışı:

1 kilo kuzu gerdan düdüklü tencerede haşlanır. Bir tencereye 2 yemek kaşığı un koyulur, üzerine bir kase yoğurt eklenir. Yoğurt ve una soğuk su eklenir. Gerdan etlerinin haşlandığı su da un ve yoğurda eklenir. Çorbanın terbiyesi karıştırılarakpişirilir. Haşlanan etler kemiklerden ayırılıp didiklenir ve karıştırılarak pişirilen çorbaya eklenir. 1 bağ taze soğanın yeşillikleri doğranır, 1 bağ da taze nane incecik kıyılır. Önce taze naneler çorbaya eklenir. Ardından soğanlar eklenip karıştırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilip 3 tatlı kaşığı nane kavurulur. Hazırlanan sos çorbaya dökülür. 

0 yorum:

Yorum Gönder