SOĞANLAMA TARİFİ

Malzemeler:

2 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
Tereyağı
Aldığı kadar un


Yapılışı: 

Hamuru için; 
Un yoğurma kabına alınır ve üzerine 2 çay kaşığı tuz atılır. Azar azar su dökülüp kulak memesi kıvamındayoğrulur. Yoğrulan hamur üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır. 2 adet soğan piyazlık doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanlar ocaktan alınıpyarım demet kıyılmış maydanoz,1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tutam kimyon ve 1 tutam karabiberle karıştırılır. Dinlenen hamur 2 parmak kalınlığında dilimlere ayrılır ve yuvarlanıp bezeler yapılır. Açılan her beze soğanlı iç yerleştirilerek yarım ay şeklinde katlanıp kapatılır. Soğanlamalar yağsız tavada pişirilir ve üzerlerine tereyağı sürülür.

0 yorum:

Yorum Gönder