ŞİŞE SARMA TARİFİ

ŞİŞE SARMA TARİFİ

Malzemeler:

1 kilo yaprak
3 çay bardağı yarma
1 adet soğan
3 adet sivri biber
7 diş sarımsak
½ bağ maydanoz
½ bağ taze nane
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
½ çay bardağı sıvı yağ


Sosu için:
4 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı su


Yapılışı:

Üç sivri biber, 7 diş sarımsak , 1soğan, yarımşar bağ maydanoz ve nane doğranır. Üzerlerine 3 çay bardağı yarma dökülür. Yeşillik ve yarmanın üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve iki yemek kaşığı salça eklenir. İki tatlı kaşığı tuz, yeni bahar ve karabiber serpilip harmanlanır. İyice karıştırılan malzemeler yapraklara sarılarak tencereye dizilir. İncecik kıyılan sarımsaklar su eklenen zeytinyağında kavurulur. Pişen şişe sarmaların tenceresi servis tabağına ters çevirilerek aktarılır. Sarımsaklı sos sarmaların üzerine dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder