SİRKE SOSLU LEVREK DOLMASI TARİFİ

SİRKE SOSLU LEVREK DOLMASI TARİFİ

Malzemeler :

2 adet levrek
1.5 su bardağı pirinç
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
½ adet limonun suyu
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Sos için;
Akdeniz yeşillikleri
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Beyaz biber
Tuz

Yapılışı :
Pirinci haşlayın. Soğuk su ile yıkayın. Bir tavada yağı kızdırın, küçük küçük doğranan soğan ve biberi soteleyin. Pirinci, soya sosunu ve limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra içine kremayı ekleyin. 1 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Levrekleri koyup üzerlerine çizik atın. İçine karışımı ekleyin. Üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişirin. Folyoyu alıp 15 dk daha pişirin. Sos için sirke, zeytinyağı ve hardalı karıştırın. İçine tuz ve beyaz toz biberi ekleyin. Balıkları tabağa alın ve üzerine sos gezdirin. Akdeniz yeşilliklerini zeytinyağı ile karıştırıp balıkların yanına koyarak servis edin balık cok faydalı.

0 yorum:

Yorum Gönder