ŞEVKET-İ BOSTAN TARİFİ
Malzemeler :
yarim kilo sevketi bostan
250 gr kusbasi kuzu eti
1 sogan
1yumurta
yarim limon
1kasik un
zeytin yagi ve tuz
Yapilisi :
duduklu yencerede kuzu eti kendi suyunu birakip cekene kadar pisirilir uzerine zeytinyag ve kup kup dogranmis sogan eklenir kavrulur. Sevketi bostanlar eklenip bir bardak su koyulur. Duduklunun kapagi kapatilarak 20 dakika kisik ateste pisirilir. Bir kasenin icine yumurta sarisi limon suyu ve un eklenip iyice cirpilir. Karisimin icine birazcik su eklenerek yogunlugu azaltilir. Pisen yemegin icine yavas yavas eklenir alti kisik olarak bes dakika daha pisirilerek servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder