SARIĞI BURMA TARİFİ



SARIĞI BURMA TARİFİ

Malzemeler:
2 su bardağı ceviz
½ çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
½ paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta
Aldığı kadar un


Şerbeti için;

4 bardak şeker
3 ½ bardak su
5 damla limon


Yapılışı: 

Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 buçuk bardak suyla kaynatılır. 5 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır. Hamuru için, 1 yumurta kırılır, ½ çay bardağı yoğurt, ½ çay bardağı süt, ½ çay bardağı sıvı yağ, ½ paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı sirke eklenip azar azar un dökülerek toplarlanana kadar yoğrulur. Hamuru açmak için nişasta ve un karıştırılır. Hamur eşit büyüklükte 4 bezeye ayrılır. Her beze incecik açılıp temiz bir bezin üzerine serilir. Dinlenen yufkalar sırasıyla alınır ve dövülmüş ceviz serpilip çarşaf gibi büzülür. Cevizle büzülen her yufka fırın tepsisine yerleştirilir. 3 yemek kaşığı margarin ve 1 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır, tepsideki yufkaların üzerine dökülür. İkram ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.Pişen tatlının üzerine ılık şerbet dökülür.
Sarığı Burma servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder