PORTAKAL PELTESİ TARİFİ

PORTAKAL PELTESİ TARİFİ

Malzemeler:

5 bardak portakal suyu
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
6 adet pelin çiçeği veya 1 paket vanilya
Tarçın


Yapılışı:

5 bardak su elde edecek kadar portakal sıkılır. Portakal suyu tencereye dökülür. İçine 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı mısır nişastası 3 adet pelin çiçği veya 1 paket vanilya eklenir. Ocağa alınıp devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen peltenin içinden pelin çiçekleri çıkartılır. Pelte servis tepsisine dökülür. Kalan pelin çiçekleriyle süslenip tarçın serpilir ve dolapta soğutulur

0 yorum:

Yorum Gönder