PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
• 1 su bardağı süt
• Yarım su bardağı sıcak su
• Yarım su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım çay bardağı toz şeker
• 2 tatlı kaşığı tuz
• Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
• Un, peynir, maydanoz
Peynirli Poğaça hazırlanışı:
Toz şekeri sıcak suda eritin, maya koyun. Mayanın kabarmasını bekleyin. Bu karışımı geniş bir kaba alın, Süt, yağ, yoğurt,iki yumurtanın beyazı, tuz ve un ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bu parçalara içlerine peynir ve maydanoz koyarak şekil verin. Tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Şekillendirilen hamuru tepside bir buçuk iki saat mayalanmaya bırakın. 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder