PAZI SARMASI TARİFİ

PAZI SARMASI TARİFİ

Malzemeler:
1 bağ pazı
4 adet patates
5 adet kırmızı biber
½ limon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ


Sosu için:
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı nane
½ çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı: 

Dört patates kabukları soyulur, doğranıp haşlanır. 5 adet kırmızı biber güzelce közlenir ve kabukları soyulup temizlenir. Bir bağ pazı yumuşayana kadar kaynar suda bekletilir. Haşlanan patatesler ezilir ve üzerine karabiber serpilip, sıvı yağ ve limon suyu dökülür. Közlenmiş biberler uzunca dilimlenir. Pazı yapraklarına ezilen patates sürülür, üzerine köz biber dilimi yerleştirilip sarılır. Sarılan pazı yaprakları ortadan kesilip servis tabağına dizilir. Servis tabağının kenarına yoğurt dökülüp üzerine nane serpilir ve zeytin yağı damlarılır. 

0 yorum:

Yorum Gönder