MISIR UNLU KABAK KIZARTMASI TARİFİ

MISIR UNLU KABAK KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler:

½ bal kabağı
1 su bardağı mısır unu
3 adet yumurta
1 tutam pul biber
Maydanoz


Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapılışı: 

Yarım bal kabağının kabukları soyulur ve çik ince kesilir. Tuzla ovulup suyunu salana kadar bekletilir. Kabakların suyu sıkılır, üzerine 3 adet yumurta, 1 bardak elenmiş mısır unu, 1 tutam pul biber, tuz eklenip harmanlanır. Hazırlanan harcın yarısı sıvı yağ ile ters yüz edilerek kızartılır. Kalan harç da aynı şekilde kızartılır. Maydanoz yapraklarıyla süslenir. 

0 yorum:

Yorum Gönder