KUŞ TATLISI TARİFİ

KUŞ TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

1 kase ceviz
2 yemek kaşığı tarçın

Hamuru için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
Aldığı kadar un


Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
½ limon


Yapılışı:

İki su bardağı şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılıp, limon sıkılır ve soğuması için kenara alınır. Aldığı kadar una 2 yemek kaşığı yoğurt, ve 1 yumurta koyulur. Tuz ve su eklenen karışım yoğurularak hamur hazırlanır ve dinlendirilir. 1 kase öğütülen ceviz, yemek kaşığı tarçın ile karıştırılır. Dinlenen hamur açılıp kare kare kesilir. Cevizli tarçınlı harç koyulup şeker paketi gibi kapatılır. Hazırlanan içi cevizli tarçınlı hamurlar, yağda kızartılır ve soğuyan şerbete atılır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına dizilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder