KABURGALI BAMYA TARİFİ

KABURGALI BAMYA TARİFİ

Malzemeler:

1 kg bamya
500 gr kuzu kaburga eti
5 adet domates
2 adet soğan
1 büyük yemek kaşığı domates salçası
1 büyük yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber


Yapılışı:

500 gr kemikli parça kaburgaeti yarım çay bardağı sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavrulur. 2 adet soğan doğranır ve rengi dönen etlere eklenir. 5 adet domates kabukları soyulup küp küp doğranır ve soğanlarla sotelenen etlere ilave edilir. 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası koyulur. Bamyalar eklenir ve 2 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı pul biber katılıp, malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar su ile yemek pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder