KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI TARİFİ
Malzemeler:
3 demet kabak çiçeği
1 şişe maden suyu
5 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 tutam karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı:
Sosu için 1 şişe maden suyuna 5 yemek kaşığı un katılır (ayran kıvamında bir sos için un miktarını ayarlayabilirsiniz) 1 tutam karabiber serpilip 1 yumurta kırılır, robottan geçirilir veya çok iyi çırpılır. Sapları kesilip temizlenen kabak çiçekleri sosla kaplanıp kızgın yağda kızartılır. Sunum tabağına alınır ve yanına yoğurt koyulur, kıyılmış maydanoz serpilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder