İZMİR KÖFTE TARİFİ
Malzemeler:
yarim kilo kıyma
1 adet kuru soğan
2 dis sarimsak
1 adet yumurta
1 su bardağı bayat ekmek içi
maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Cok az kekik
Üzerine koymak için;
4 adet patates
4-5 adet sivribiber
2 adet domates
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
2 bardak sıcak su
Sıvı yağ
Tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Hazirlanisi:
Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarimsak, ufalanmış ekmek içi, kiyilmis maydanoz, kimyon, cok az kekik, karabiber ve tuz ekleyip yoğuralım. Köfte harcini 15 dk dinlendirin ve oval köfteler yapin.
Patatesleri soyun ve arzuya göre bence en güzeli elma dilimi şeklinde doğrayyin. Sıvıyağda önce patatesleri daha sonra köfteleri renkleri dönene kadar kızartalım (pisirmeyelim).
Kızarttığımız köfte ve patatesleri tepsiye sıralayalım, üzerine yeşilbiber ve domates dilimleri koyalım
Yemeğin sosu için köfteleri kızarttığımız tavada cok siviyag yoksa salçayı kavurup köftemizin üzerine dökelim.
Yaklasik 200 dereceli fırında yemeginizi pişirin.
Not: aslinda kekik koymazlar ama ben sevdigim icin koyuyorum, bir deneyin isterseniz.Ben cok sulu sevmedigim icin su miktarini az kullaniyorum, siz isterseniz takviye yapabilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder