HIYAR DOLMASI TARİFİ

HIYAR DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:

1 kg salatalık
300 gr kıyma
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
3 adet domates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sumak
½ çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber 


Yapılışı: 

Salatalıkların uç kısımları kesilir ve ikiye bölüp içleri oyulur. İç harcı için; 1 adet soğan ve 1 demet maydanoz küçük küçük kıyılıp birleştirilir. 300 gr kıyma eklenip yıkanmış bulgur ve pirinç katılır. Arzuya göre tuz, pul biber, karabiber, 1 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip yoğrulur ve salatalıklara doldurulur. Dolmalar, domatesten yapılan kapaklarla kapatılıp tencereye yerleştirilir.
Sosu için; 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sumak ve arzuya göre tuz birleştirilir, sıcak su dökülüp karıştırılır. Hazırlanan sos dolmaların üzerine dökülür ve yemek pişmeye bırakılır. (Dökülen salçalı sumaklı su salatalıkların üzerine geçmemelidir) .

0 yorum:

Yorum Gönder