GÜVEÇTE TAZE FASÜLYE TARİFİ
Malzemeler :
1 kg taze fasulye
750 gr kuzu kuşbaşı et
1 soğan
2 sivri biber
2 kırmızıbiber
3 domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıcak su
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Güveçte taze fasulye hazırlanışı :
Soğanı piyazlık doğrayın. Kırmızı ve sivri biberi jülyen doğrayın. Sarımsakları dörde bölün. Ayçiçeği yağını güveçte ısıtın. Kuzu etlerini ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip 1 dakika pişirin. Daha sonra kırmızı ve sivri biberleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Ayıklayıp yarıya böldüğünüz taze fasulyeleri ekledikten sonra birkaç dakika daha soteleyin. Doğranmış domatesleri ve 1 çay bardağı sıcak suda erittiğiniz biber salçasını, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. 7-8 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Daha sonra önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kapağı kapalı olarak taze fasulye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Güveçte taze fasulye artık hazır, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder