GÜL TATLISI TARİFİ

GÜL TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

1 yumurta
Yarım paket yumuşak margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
2 kaşık sirke
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapın .Hamurun yarısını merdane ile açıp çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarın ve bu yuvarlakların 3 tanesini yarısı üstüste gelecek şekilde koyun . En alttakinden başlayarak sırayı bozmadan yuvarlayıp ortasından ikiye kesip , kestiğiniz yer tepsiye değecek şekilde dizin. Tam ortasına bir parça fındık ya da ceviz koyup 170 derece fırında 35 dk dakika pişirin.Güller sıcakken ılınmış şerbeti üzerine döküp şerbetini çekmesini bekleyin . Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder