ETLİ YAPRAK SARMASI TARİFİ
Malzemeler:
1 kg taze asma yaprağı
300 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı pirinç
4-5 adet kemik
2 adet soğan
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Asma yaprakları yumuşayana kadar haşlanır. Dereotu, taze nane ve maydanoz kıyılır. Soğanlar iri iri doğranır. Kuşbaşı kuzu etleri yıkanmış 1 su bardağı pirinç, doğranan yeşillikler, soğanlar, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberle karıştırılır. Kemikler sarmanın pişeceği tencereye döşenir. Haşlanan asma yaprakları süzülür, 2-3 parçaya ayrılıp etli içle küçük küçük sarılıp kemiklerin üzerine dizilir. Sarmaların üzerine tabak kapatılır, tuz serpilip zeytinyağı gezdirilir ve bir büyük bardak su dökülüp pişmeye bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder