EKŞİLİ TARAKLIK TARİFİ
Malzemeler:
1 kilo kuzu pirzola
4 adet ayva
5 adet soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sade yağ
Yapılışı:
5 soğan yemeklik doğranır ve yağda kavurulur. 1 kilo pirzola soğanlara eklenip kavurulmaya devam edilir. 2 yemek kaşığı salça, birer çay kaşığı yeni bahar ve karabiber serpilir. Etler suyunu salıp çekene kadar kavrulup üzerine sıcak su eklenir. Su kaynamaya başlayınca 3 yemek kaşığı nar ekşisi koyulup karıştırılır. Dilimlenip, çekirdekleri ayıklanan kabuklu ayvalar yemeğin üzerine koyularak pişirilir. Yemek piştiğinde pirzolalar servis tabağına alınır, ayvalar üzerine dizilir, yemeğin suyu üstüne dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder