EKMEK TİPİ POĞAÇA TARİFİ

EKMEK TİPİ POĞAÇA TARİFİ

Ekmek Tipi Poğaça'nın tadı kadar şekli ve dilimlenerek ikram edilmesi de güzeldi. Tarifimiz şöyle;

Malzemeler;
1 su bardağı yoğurt,
1/2 su bardağı erimiş margarin ya da tereyağı,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu,
2 adet yumurta ( Birinin sarısı üstüne sürülecek )
Aldığı kadar un ( Kulak memesi yumuşaklığında)

İçine:

Beyaz peynir ve ince doğranmış maydanoz.

Hazırlanışı;
1.Tüm malzeme güzelce yoğurulduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirilip, iki eşit parçaya bölünür.

2.Her bir parça tezgah üzerinde oval bir şekilde açılıp, ortasına peynirli harç konur ve poğaça kapatılır gibi genişçe kapatıldıktan sonra, birleştirme kısmı alta gelecek şekilde, yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

3.Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra, isteğe göre çörek otu ya da susam serpilir ve önceden 180 ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ilındıktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

AYNI TARİFLE TATLI KURABİYE DE YAPILABİLİYOR.

Bunun için hamur malzemesi hazırlanırken tuz yerine 1 su bardağı kadar toz şeker eklenerek aynı şekilde yoğurulur.

İç malzemesi olarak; 2 adet elma rendesi, 2 tatlı kaşığı tarçın ve 2 yemek kaşığı şeker ve yeteri miktarda ceviz, elma suyunu çekene kadar pişirilir.

Poğaça tarifindeki gibi hazırlanan hamurun içine elmalı harçtan konarak, aynı şekilde kapatılır. Üstüne yumurta sarısı ( Tercihe bağlı sürmeyebilirsiniz de.) sürüldükten sonra pişirilir. Üstüne yumurta sürmeyi tercih etmezseniz, kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz. Güzel bir sunum olur. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder