ÇEŞNİLİ GEVREK TARİFİ

ÇEŞNİLİ GEVREK TARİFİ

Malzemeler :
1.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı anason
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
5 kurutulmuş domates
Taze kekik
Taze biberiye

Çeşnili gevrek hazırlanışı :
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Taze otları ince kıyın ve una ekleyin. Kurutulmuş domatesleri küçük doğrayarak ilave edin. Tuz, ılık su ile zeytinyağını ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahında merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye bastırarak inceltin. Hamuru bıçakla karelere kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Çeşnili gevrek artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder