BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler:
Bir kutu konserve bezelye
1 tane patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tane kuru soğan
Bezelye yemeği tarifi:
Öncelikle kuru soğanı küp küp doğrayın.
Patatesi kabuğunu soyup, ufak ufak küp küp doğrayın.
Bezelyeyi açın ve yıkayıp süzgüye atın.
Bir tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırıp içine salçaları ekleyin
Ardından soğanı ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Sonra patatesleri ekleyin ve 5 dakika kavurup, içine süzülmüş bezelyeleri ilave edip, tuzunu serpin ve karıştırın.
Üzerine bir parmak çıkacak kadar su dökün ve kaynamaya bırakın.
Patatesler yumuşayınca bezleye yemeğiniz pişmiş demektir.
Tencereyi ocaktan alın ve ağzı kapalı yarım saat dinlendirip, servis edin.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder