ACEM KÖFTESİ TARİFİ

ACEM KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler:

1 kg yağsız kıyma
10 adet yumurta
1 su bardağı nohut
½ çay bardağı pirinç
½ çay bardağı kırmızı mercimek
½ çay bardağı ince bulgur
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet soğan
2 yemek kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı zeytirun
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber


Yapılışı: 

1 adet yumurta haşlanır. Yarım çay bardağı pirinç ve kırmızı mercimek birleştirilip yıkanır ve süzülür. Süzülen malzemeler yoğurma kabına alınır ve yarım çay bardağı ince bulgur eklenir. 2 yemek kaşığı reyhan, 2 yemek kaşığı zeytirun, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber serpilip 1 kilo yağsız kkıyma ve küçük küçük doğranmış 1 adet soğan ilave edilip tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar köfte iyice yoğrulur. Haşlanan yumurtalar soyulur ve köfte harcıyla kaplanır. Kalan köfte harcından da misket büyüklüğünde toplar yapılır. Köftelerin pişeceği tencerede 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Diriliğini kaybeden soğanlara halka halka kesilen yeşil biberler eklenir. 1 yemek kaşığı salça ve küp küp doğranan domatesler ilave edilip diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Su dökülüp kaynatılır ve köfteler tek tek atılır. Köftelerin ardından akşamdan ıslatılmış nohut ilave edilip pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder