DİYET MÜCVER TARİFİ
Malzemeler:
2 kabak
2 dal dereotu
1-2 dal taze soğan
1 çorba kaşığı un
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı beyaz peynir
Kızartmak için az sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın. Unu bir kaba alıp beyaz peyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için az sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâgıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder