ŞEKERPARE TARİFİ
MALZEMELER:·
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
5 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 limon kabuğu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle bir hamur yoğurma kabında yağı ve şekeri iyice karıştıralım. Yumurta sarılarını ve rendelenmiş limon kabuğunuda ekleyip karıştırın. Vanilyayı kabartma tozunu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta derece ısılı fırında 25 dakika pişirin. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırın. 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten alın. Soğutun. Fırından çıkarttığınız sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti dökün. Soğuduktan sonra ikram edin. Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder