SARIMSAKLI GÜVEÇ TARİFİ



SARIMSAKLI GÜVEÇ TARİFİ (6 KİŞİ)

Malzemeler :

750 gr biraz yağlı olursa lezzetli olur dana kuşbaşı
2 orta boy patates
7-8 adet sarımsak
1 iri domates
4-5 sivri yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kimyon
sıvıyağ

Yapılışı :
Önce etler döküm tenceremizin içinde ağzı kapalı olarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Sonra içerisine 2 tane soğan doğranarak ve sıvıyağ ilave edilerek biraz kavrulur.Sonra sırasıyla domates ve biber salçaları ilave edilerek sotelenir içerisine dört bardağa yakın sıcak su ilave edilir.etler iyice yumuşayana kadar pişirilir.yuvarlak dilimler halinde kesip kurulanan patetesler kızgın yağda çok çok az kızartılarak (diri olacak)tencerede etlerin üzerine dizilir üzerine halka halka domatesler ve en üste yeşil biberler koyulup püf noktası olan sarımsaklar serpiştirilerek kimyon ve karabiber en üstüne gezdirilir . Baharatlar en son koyulmalı bu önemli .patatesler yumuşayınca yemeğimiz sunuma hazır hale gelmiştir. afiyet olsun.
 

0 yorum:

Yorum Gönder