REÇELLİ PANKEK TARİFİ

REÇELLİ PANKEK TARİFİ

Malzemeler:

1 yumurta
1 bardak un
Yarım çay bardağı sut
1 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi sivi yag
1 yeek kasigi kabartma tozu
Yarım tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi limon kabugu rendesi
1 tatli kasigi limon suyu
Yarım bardak çekirdekleri çıkarılmış vişne yada kayısı, çilek vs. reçel

Yapılışı:

Kuru malzemeyi (un, seker, kabartma tozu, limon kabugu rendesi ve tuz) buyukce bir kasede karistirin. Yumurtayi ayri bir kasede hafif kopurene kadar cirpin. Sutu, sivi yagi ve limon suyunu buna ekleyin ve butunlesene kadar karistirin. Sivi malzemeyi, kuru malzemeye katin. Reçel tanelerinide ekleyin ve un gozden kaybolup, hafif topakli bir karisim elde edinceye kadar catalla karistirin. Tercihen yapismayan, agir bir tavayi hafif yaglayin. Her pankek icin yaklasik 3 yemek kasiklik hamur kullanin. Pankeklerin once bir yuzunu pisirin. Kabarip, gozeneklendiklerinde altust edip, diger yuzlerini pisirin. Tereyagi veya da bal, recelle servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder