PUDİNG DOLGULU DENİZ KAPLUMBAĞASI TARİFİ
Malzemeler:
500 g (4-4,5 su bardağı) un
1 poşet Instant Maya
2 yumurta
100 g yumuşak margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
150 ml (1,5 çay bardağı) ılık süt
Dolgu:
1 poşet Kakaolu Puding
600 ml (3 su bardağı) süt
50 g (1 çay bardağı) fındık kırığı
Üzeri için:
1 yumurta
Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.
Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığını ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru 14 eşit parçaya bölün. Bu hamurların 10 adedini hafif unlanmış tezgahta merdane ile ayrı ayrı 10 cm çapında açın. Ortalarına pudingi paylaştırın, kenarlarını birleştirerek kapatın. Elinizde hafifçe yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine kaplumbağa gövdesi oluşturacak şekilde yan yana sıralayın.
Kalan 4 parça hamurdan kaplumbağanın kafasını, kuyruğunu ve ayaklarını oluşturun. Kuş üzümü ile gözlerini yapın.
Üzerini bir tepsi ile kapatıp 20-25 dakika bekletin. Yumurtayı çırpın ve fırça yardımı ile kaplumbağanın üzerine sürün ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 190°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder