skip to main |
skip to sidebar
PATLICAN KEBABI TARİFİ
Malzemeler :
4 adet büyük boy patlıcan
300 gram kıyma
1 paket köfte harcı (özellikle knor olsun)
3 adet domates
1 adet soğan
Yapılışı :
300 gram kıymaya köfte harcının yarısını döküyoruz yarım çay bardağı su ekliyoruz yoğurup köfte şekli veriyoruz ve tavada kızartıyoruz.bir yandan da patlıcanları yassı bir şekilde ince ince uzunlamasına kesiyoruz ve bunları da kızartıyoruz.Kızarttığımız patlıcanlardan 2 tanesi alıp çapraz yapıyoruz köfteyi ortasına koyuyoruz,kenarlarını kapatıyoruz.Bu şekilde bütün malzemeleri yapıp fırın tepsisi yada borcama diziyoruz.tavada soğanı kavurup üstüne domatesi ekliyoruz 1 yemek kaşığı salça ekleyip yarım su bardağı su ekliyoruz.bu harcı patlıcanların üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz.ısınmış fırında 25 dk pişiriyoruz.gerçekten çok lezzetli oluyor.isteğe göre üzerlerine kürdanla biber tutturabilirsiniz.AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder