PATATES ÇANAĞINDA YOĞURTLU HAVUÇ TARİFİ
Malzemeler:
8 patates
1 limon suyu
1 çay bardağı fındıkyağı
1/2 demet dereotu
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üstüne:
3 havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
biraz tuz
Yapılışı:
Patatesleri iyicene yıkayıp su ile kaynatalım. (düdüklüde 10 dk kaynattım) Kaynamış olan patatesleri soğuyunca kabuklarını soyalım ve rendenin iri kısmından rendeleyelim. Limon suyu,yağ, tuz ve ince kıydığımız dereotu ile karıştıralım. Cevizden daha büyük bir parça elimize alıp yuvarlayalım ve parmağımızla içini çukur yapalım. Bu şekilde servis yapacağımız tabağa dizelim. Havuçları rendeleyip sıvıyağında biraz kavuralım. Soğuyunca patates çanaklarının içine koyalım. Ezilmiş sarımsak, yoğurt ve tuzu karıştırıp havuçların üstüne koyalım. En üstünü dereotu ile süsleyelim.
Afiyet Olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder