OKLAVA BAKLAVASI TARİFİ

OKLAVA BAKLAVASI TARİFİ

Malzemeler: 

1 yumurta
1 çay bardağı sivi yag
1 çay bardağı süt
Yarım kabartma tozu
1 çay kaşığı limon suyu
Aldigi kadar un
Nisasta (acmak icin)
150 gr tereyagi (üzeri icin)

İci icin:
Yarım su bardağı sivi yag
1 su bardağı ceviz (ince cekilmis)

Şerbeti için :

5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

Yapilisi:

Yumurta,sivi yag ve sütü karisitiriyoruz un ekleyip yoguruyoruz baska bir kapta kabartma tozu ve limonu karistirip hamura ekleyip yogurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklügünde bezeler yapiyoruz. Bezelerimizi nisasta ile incecik aciyoruz ve aralarina bir yemek kasigi sivi yag ve ceviz döküp oklavamiza sariyoruz daha sonra sardigimizi hamurumuzun her iki ucundan tutup ortaya dogru büzüyoruz ve yaglanmis firin tepsimize yerlestiriyoruz ayni islemi bütün hamurumuzda uyguluyoruz dilikleyip erittigimiz tereyagini tatlimizin üstünde gezdirip 225 C önceden isittigimiz firinda tatlimiz kizarana kadar pisiriyoruz. Firindan cikardiktan yarim saat sonra ilik serbetimizi üstünde gezdirip soguduktan sonra servis yapiyoruz. Afiyet olsun...
Not: Pratik olmasını istiyorsanız 1 paket hazır baklavalık yufka kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder