FELLAH KÖFTESİ TARİFİ

FELLAH KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler :

2,5- 3 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı un
1 çay kasığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz

Sosu İçin:
5 diş sarmısak
1 yemek kasığı biber salçası
2 orta domates
Sıvı yağ
maydanoz

Yapılışı :
Bir kabın içine ince bulgurları alıp suyu ekleyin. Kabın kapağını örtüp 10 dk. şişmesini bekleyin. Bulgurlara unu,yumurtayı,rendelenmiş soğanı,karabiberi,kimyonu ve tuzu ekleyip yogurun.(Arzuya göre 150 gr yağsız kıymada eklenebilir.) Ara ara su serperek şekil alabilene kadar yoğurun. Bulgurlardan bilye büyüklüğünde toplar yapın. Köfteleri kızgın yağda kızartın. Başka bir tencerede dövülmüş sarmısakları yağı ve salçayı alın. sarımsaklar pembeleştikten sonra rendelenmiş domatesi ve bir çimdik tuzu ekleyip sosu kaynatın. Kızarmış köftelerin üzerine sosu dökün. 5dk. sosu çekmesi için karıştırın ve dinlendirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder