ÇEMEN EZMESİ TARİFİ
Malzemeler :
4 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay bardağı ceviz
yarım çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı :
Salçaları bir kaba koyup içine baharatları dövülmüş cevizi, zeytinyağını ve iyice ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Baharatları damak tadına göre azaltıp yada çoğalta bilirsiniz. Çemenimiz hazır kahvaltıda ekmeğin üzerine sürüp afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun..
Not: İsteğe bağlı tarifdeki baharatların yerine yedi türlü baharat da kullanabilirsiniz. Yaptığınız çemeni ocakta 1-2 dk. pişirirseniz daha uzun ömürlü olacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder