Hamuru İçin;
50 gr. oda sıcaklığında tereyağı
2 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Rendelenmiş Kaşar
Sos İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ılık süt
Üzeri için;
1 adet küçük baş soğan
300 gr.ıspanak
çok az sıvıyağ
rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Hamur için tüm malzemeyi bir kaba koyup güzelce yoğuruyoruz.İlk etapta hamur toplanmayacak gibi oluyor ama iyice yoğrulunca çok güzel bir hamur elde ediyoruz.Daha sonra kalıbımızı yağlayarak hamurumuzu yayıyoruz.Kalıbın içinde 15-20 dk.dinlendiriyoruz.Tavaya biraz sıvı yağ koyup soğanı ve ıspanağı kavuruyoruz.Dilerseniz bu karışıma havuç, patateste ekleyebilirsiniz. Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı tereyağını çok da sarartmadan kavuruyoruz 1 su bardağı süt ekliyoruz beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.Hazırldığımız
0 yorum:
Yorum Gönder