BEŞEMAL SOSLU ISPANAKLI KİŞ TARİFİ

BEŞEMAL SOSLU ISPANAKLI KİŞ TARİFİ

Hamuru İçin;
50 gr. oda sıcaklığında tereyağı
2 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Rendelenmiş Kaşar

Sos İçin; 

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ılık süt

Üzeri için;

1 adet küçük baş soğan
300 gr.ıspanak
çok az sıvıyağ
rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

Hamur için tüm malzemeyi bir kaba koyup güzelce yoğuruyoruz.İlk etapta hamur toplanmayacak gibi oluyor ama iyice yoğrulunca çok güzel bir hamur elde ediyoruz.Daha sonra kalıbımızı yağlayarak hamurumuzu yayıyoruz.Kalıbın içinde 15-20 dk.dinlendiriyoruz.Tavaya biraz sıvı yağ koyup soğanı ve ıspanağı kavuruyoruz.Dilerseniz bu karışıma havuç, patateste ekleyebilirsiniz. Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı tereyağını çok da sarartmadan kavuruyoruz 1 su bardağı süt ekliyoruz beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.Hazırldığımız beşamel sosumuzun içine önceden kavurduğumuz ıspanağımızıda karıştırıp hamurumuzun üzerine yayıyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk.pişiriyoruz.Piştikten sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarımızı serpip tekrar 2 dk.fırına veriyoruz.Dilerseniz yanına yoğurt koyup yiyebilirsiniz.AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder